Nie jesteś zalogowany.
Witam,
mam pytanie i nadzieję na jakąś porade/wzkazowke. Chciałabym z koleżanka wybrać sie na przywitanie grup pielgrzymkowych na Jasnej Górze w przyszłą środę tj. 12.07. Macie może jakies sprawdzone pomysły na transport?
Przeglądałam połączenia PKP i nie wyglądają one zbyt interesująco... po kilka przesiadek i bardzo długa podróż.
Wiecie może czy jadą z rana do Częstochowy jakies autobusy ... np PKS lub inne z Poznania?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc ![]()
Poznańska Piesza Pielgrzymka wchodzi do Częstochowy 15 lipca a nie 12. Nie wiem zatem o jakie grupy Tobie chodzi. Jeśli inna data to pomyłka i miałaś na myśli Naszą Poznańską Pielgrzymkę... to sprawa dojazdu wygląda tak...
Można dojechać samochodem
a na ogół bywa tak, że poznanskie parafie organizuja pielgrzymki autokaraowe na powitanie pielgrzymów - trzeba zatem zorientowac się w swojej (najlepiej w swojej ale być może uda się w innej) parafii czy taki wyjazd jest organizowany. Pozdrawiam.
PS Przeniosłam wątek w to miejsce ponieważ z założenia dział: "Pielgrzymka 2009" ma służyć jako miejsce poświęcone konkretnie temu co dzieje się na pielgrzymce. Wszelkie informacje i sprawy organizacyjne umieszczamy tutaj(w celu przejrzystości forum).