Nie jesteś zalogowany.
Msza św. W Lutyni
Pamiętacie zapewne, że Wojtek zbierał w Lutyni składkę, żeby jakoś pomóc temu sanktuarium w jego potrzebach materialnych. Ksiądz proboszcz w związku z tym zaproponował, że odprawi w naszej intencji za grupę 15, mszę św. 23 sierpnia o godzinie 10.30.
Można by to potraktować jako mini spotkanie naszej grupy. Może proboszcz by się zgodził, aby nasze dziewczyny ze studia (oczywiście, jeżeli by im pasowało) przyozdobiły mszę swoim śpiewem, może znów moglibyśmy usłyszeć siya hamba, a może nawet ksiądz Tomek mógłby tę mszę odprawić. Może po mszy byłoby małe spotkanie przy słodkim, które byśmy przywieźli ze sobą. A może …. Marzeń jest dużo
Tak naprawdę wszystko zależy tylko od nas. W każdym razie termin już jest nieprzesuwalny i jest jak to ziarenko. Czy wyrośnie z niego mała roślinka, czy też spotkanie zamieni się w wielkie drzewo, tylko my decydujemy.
Takie spotkanie było by miłe i przyjemne jednak nie wiem czy udało by się uzbierać dużą grupkę. Sam pomysł jest ciekawy. Osobiście mam czas aby do Lutyni pojechać i mile spędzić dzień. Jestem za lecz będzie dość ciężko ze względu na wakacje. Niektórzy przecież już będą po urlopach. Ale jeśli będą osoby chętne piszcie tutaj. Warto by było się odwdzięczyć ![]()