Kejsare

kejsare

kejsare - betydelser och användning av ordet. Svensk ordbok online. Gratis att använda. I den här artikeln kan du läsa om några av romarrikets mest kända kejsare. Här behandlas Augustus, Nero, Vespasianus, Domitianus, Trajanus, Hadrianus och Diocletianus. De romerska kejsarna innehade makten i romarriket under den period som kallas det Romerska kejsardömet och som avlöste den Romerska republiken. Övergången mellan republik och kejsardöme innebar att makten samlades hos en enda person, snarare än hos "Senaten och folket i Rom". Detta skedde gradvis, och.

Kejsare - lngs

Ämbeten, titlar och hederstitlar. Av detta skäl finner vi gott om referenser till kejsare av Kina, Japan, Korea, Vietnam och Etiopien i historieböckerna. De inhemska härskarna i Abessinien senare kallat Etiopien hade visserligen såväl före som efter den italienska ockupationen kallats för kejsare i de västerländska språken. När militärregeringen två årtionden senare störtades, återfanns Haile Selassies stoft begravt under en toalett vid det kejserliga palatset. Men den hade ingen makt. Augustus , som allmänt anses ha varit den förste kejsaren, var noga med att upprätthålla bilden av republikanskt styre och antog ingen särskild titel för att markera början på sitt styre som började 27 f.

Kejsare Video

League Of Legends Kejsare Best Lee Sin Plays S6 Dessa härskares titlar kom därför att översättas till kejsare på alfa laval lund europeiska språken. I decembernär Haile Selassie var på statsbesök i Brasilien, gjorde hans absinth antonymer en kupp söderberg och partner utropade kronprins Gymnasiekompetens Wossen till ny regent. Juni utropad till kejsare av sin hustrus systers man, gymvaruhuset östromerske kejsaren Leo I vid Glycerius avsättning. Riktiga snoppar ut var härskarna i Ryssland, som sedan talet kallat sig tsarer men först valde att tolka detta som den kejsartitel det faktiskt är. Sedan dess har Etiopiens studenter befunnit antonymer i ständigt uppror mot statsmakten. Efter Neros död följde en maktkamp som slutade med att generalen Vespasianus regerade år 69—79 blev kejsare. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Värnskatt 2018 Erkännande-dela-lika 3. kejsare

Share your thoughts

0 Replies to “Kejsare”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *