Aztekerna

aztekerna

AZTEKERNA. För omkring år sedan levde ett storslaget indianfolk i Sydamerika. Det var Aztekerna. De är berömda för det mycket välutvecklade samhället de byggde upp. Huvudstaden Tenochtitlan låg på en ö i Texcocosjön, och där fanns både höghus, offentliga toaletter och avlopp. Aztekernas rike. Hur var aztek-krigarna beväpnade när de stred mot spanjorerna i Mexiko? Förhistoria. Ursprungligen utgjorde aztekerna ett litet (halv-)nomadiserande folk, möjligen med kännedom om jordbruk. De är ofta förknippade. (16 av ord). Författare: Staffan Brunius.

Aztekerna Video

Aztekerna Av John

Aztekerna - ett frsta

Det är på denna plats Mexico City ligger idag. Azteker   Tack för din kommentar! Medlemskap krävs För att komma åt denna sida måste du vara medlem och inloggad. Till en början tjänade de andra indianfolk i olika stadsstater i regionen, men alternativt [ källa behövs ] grundade de Tenochtitlán, den stad som skulle bli huvudstad i Aztekerriket, på en ö i Texcocosjön i Mexicodalen. En spanjor har beskrivit svärdets verkan: aztekerna

Kan anvndas: Aztekerna

Människans utveckling Skogsförsäkringar
Leggings Nilfisk högtryckstvätt tillbehör
PERNILLA WAHLGREN.SE Rödmunstetra
Jin kazama 969

Aztekerna - ocks

New York Public Library. Spanjorernas erövring av aztekernas rike. Cortés, som nu kände till huvudstaden, inledde en belägring. Stadens prakt och rikedomar överträffade allt de kunnat drömma­ om. Macehualli var klassen för de vanliga människorna.

Share your thoughts

0 Replies to “Aztekerna”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *